Biomolekuláris látás,

Biomolekuláris látás

Tartalom

  Látták: Átírás 1 Mekkorák a dolgok?

  Tényleg javítja a látást a répa? Az intravénás injekciók kiválthatják a vizelet specifikus szagát. De ez nem fontos. Allergia lehet viszketés, rossz közérzet.

  Semmelweis Egyetem Osváth Szabolcs Biomolekuláris rendszerek vizsgálata Hans Jansen és Zacharias Jansen ben összetett mikroszkópot épít - pásztázó mikroszkópok Scanning Probe Microscope - elektron mikroszkópok Electron Microscope - optikai mikroszkópok Optical Microscope A mikroszkópok legfontosabb típusai 2 Antoni van Leeuwenhoek Thonis Philipszoon ben egyszerű mikroszkópot készít Összetett mikroszkóp optikai útja Biomolekuláris látás korrigált optika Köhler megvilágítás ban találta fel August Köhler a Carl Zeiss műveknél.

  A fluoreszcens tárgy egy pontjának képe, nem egy pont, hanem adott intenzitáseloszlású folt.

  biomolekuláris látás

  Ez a tulajdonság a fény hullámtermészetének a biomolekuláris látás. Az objektív segítségével egy térrészbe lehet a fényt fókuszálni, nem egy pontba.

  biomolekuláris látás

  Hallgatólagos feltevések: - a minta különböző részeiről egyszerre alkotunk képet - a minta részleteit úgy különböztetjük meg, hogy a róluk jövő fény a létrejövő képben megkülönböztethető képfoltokat ad. Fluoreszcencia mikroszkóp A konfokális fluoreszcencia mikroszkóp működése 7 Epifluoreszcens és konfokális mikroszkóp összehasonlítása epifluoreszcens konfokális humán medulla nyúl izom pollen Konfokális mikroszkóp Tubulin mikrotubulusok rekombináns tubulint kifejező sejtekben.

  Térbeli szeletelés Konfokális mikroszkóp Dendritikus sejt pollen szemcséket takarít el.

  Konfokális mikroszkópi technikával készített 3D kép. Tsien ben előállított az első javított változatot Martin Chalfie ben génkifejeződés indikátoraként használta Douglas Prasher ben klónozta és szekvenálta a génjét Osamu Shimomura a '60 as években izolálta és elkezdte tanulmányozni évi kémiai Nobel díj GFP Green Fluorescent Protein Biomolekuláris látás kvantumpöttyökkel jelölt rákos daganatok 11 A fluoreszcens fehérjék sokfélesége A képet teljes egészében fluoreszcens fehérjéket kifejező baktériumokkal festették.

  Fluoreszcens jelölő módszerek párhuzamos alkalmazása Öt különböző módszerrel megfestett HeLa biomolekuláris látás.

  biomolekuláris látás

  A vonal 20 µm hosszú.