Áfonyás látás receptek

Áfonyás látás

A fekete áfonya hatása a szemre Hogyan támogatja az áfonyalé a szem egészségét?

agylátási technika

Jobb szemműködés fekete áfonya segítségével. Ha a vérkeringésben zavarok lépnek fel, ennek hatása szinte minden esetben jelentkezik a szemnél.

az életkorral összefüggő hyperopia milyen életkorban

A magas vérnyomás és a cukorbetegség kóros retinaelváltozásokat idézhet elő, mely csökkenti a látást. Olasz kutatók ben 40 szembetegségben szenvedő emberen végeztek kísérletet.

mi a látás asztigmatizmusa a felnőtteknél

Az as években végzett vizsgálatok szerint a áfonyás látás fokozta a szem egyes enzimjeinek aktivitását, melyek növelték az energiatermelést. A szem retinája egy különleges része áfonyás látás emberi testnek, melyet az átlagosnál jobban veszélyeztet az oxidatív stressz. Azokat az élelmiszereket, melyek antioxidáns hatású fitonutrienseket tartalmaznak, gyakran vizsgálják a retinát az oxidatív károsodástól védő hatásuk miatt és ez alól a fekete áfonya sem kivétel.

hol lehet szemvizsgálatot végezni

Laboratóriumi állatokon előzetesen végzett kísérletek szerint a fekete áfonyában lévő antocianinok védik a retinát a nem kívánt oxidatív sérülésektől. Érdekes módon azt is megállapították róluk, hogy a napfény okozta károsodástól is védik a retinát.

216. Csokoládédesszert készítése néhány perc alatt

Mint a rákkal szembeni védelem egyik területe, remélhetőleg az emberi szem egészségével és a fekete áfonya fogyasztásával kapcsolatban a jövőben végzett kutatások segítségével a szemet meg lehet védeni a napfény és az oxidatív stressz okozta károsodásoktól.