Lottica Szemvizsgáló Szalon

Férfiak látásvizsgálata

A férfiak fele nem lát jól Lapszemle Forrás: Népszabadság A volán mögött ülő urak jelentős része látásvizsgálatra szorulna.

Az emberek jelentős része csak akkor vesz részt látásvizsgálaton, amikor megromlott látása már végképp lehetetlenné teszi mindennapi életét. Ennek egyik oka, hogy sajnos nem mindig érzékelhető azonnal, ha valami nincs rendben a látásunkkal. Mivel a látás romlása általában fokozatosan, hosszú évek alatt alakul ki, sokan nem is tudják, hogy a lehetségesnél mennyivel rosszabbul látnak. A rendszeres szemvizsgálat azért fontos, mert minél előbb észlelik az elváltozásokat, annál jobban kezelhetőek. Ez különösen férfiak látásvizsgálata a gyerek- és időskorúak esetében.

A jogosítvánnyal rendelkező férfiak több mint fele nem lát jól - nőknél ugyanez az arány alig haladja meg az egyharmadot - vagyis a volán mögött ülő urak jelentős része látásvizsgálatra szorulna - derült ki egy országos látásvizsgálat során. Egy éve indult útjára a Nagy látásteszt szűrőbusza, amelyen látszerészek ellenőrizték az ország lakosságának látását.

férfiak látásvizsgálata

A szakemberek több mint öt és fél ezer személyt vizsgáltak meg, és megdöbbentő eredményeket tapasztaltak. Többek közt kiderült, hogy a résztvevők háromnegyedének további látásvizsgálatra volna szüksége. Ugyanakkor megállapították, hogy a férfiak sokkal kevésbé figyelnek szemük világára, mint a nők.

férfiak látásvizsgálata

A szűrőbusz eddig férfiak látásvizsgálata helyszínen, 42 településen járt és a szakemberek összesen főt vizsgáltak meg. Közülük 58 százalék volt a nő és 42 százalék a férfi, ami azt mutatja, hogy a látásteszt a nőket jobban érdekelte, mint a férfiakat. A legfiatalabb résztvevő ötéves volt, a legidősebb Az átlagéletkor 48,8 év, ami várható volt, hiszen 40 év felett - az élettani változások miatt - a látásélesség romlik, ráadásul az idősebb korosztály jellemzően már jobban figyel az egészségére.

Mucsi Zoltán az egyetemen balhézik

A szakemberek azt tapasztalták, hogy azok, férfiak látásvizsgálata munkavégzéshez számítógépet használnak, sokkal jobban figyelnek látásuk épségére és a megfelelő korrekcióra, mint azok, akik nem. A vizsgált személyek csaknem negyede dolgozik férfiak látásvizsgálata tölt el minimum négy órát monitor előtt, és közülük csak minden hatodik embernek volt szüksége további látásellenőrzésre.

férfiak látásvizsgálata

A szűrésen részt vevők között viszonylag magas, 32 százalék volt azoknak az aránya, akik egy éven belül voltak szemvizsgálaton, míg 21 százalék kettő, 16 százalék három éven belül ellenőriztette a látását.

Ugyanakkor több mint harminc százalékra tehető azok aránya, akik férfiak látásvizsgálata elmúlt három esztendőben nem találkoztak szakemberrel.

  • Látásvizsgálat | Ofotért
  • A szakemberek férfiak látásvizsgálata mint öt és fél ezer személyt vizsgáltak meg, és megdöbbentő eredményeket tapasztaltak.
  • Я не могла, конечно, проследить за разговором между молодыми и их учителями.
  • Magyarország 74 százaléka látásvizsgálatra szorul Férfiak látásvizsgálata
  • Akció - szemüveg, napszemüveg, kontaktlencse | Vision Express
  • Но ведь эти самые октопауки похитили твою дочь и мою подружку и насильно продержали их у себя больше месяца.
  • Бенджи знал, что Арчи умеет читать по губам, и хотел доказать октопауку, что даже он, человек медлительный, - обладая должной мотивацией, способен уразуметь язык октопауков хотя бы в той мере, которая необходима для простейшего Элли и Арчи начали учить Бенджи основам.
  • Что случилось.