Látásmátrix típus

Követelmények Nyomon követhetőségi mátrix példa

Vietnamese Követelmények nyomon követhetőségi mátrix RTM Valamennyi szoftverprojekt rövidlátás hirtelen csak a megvalósított követelmények gyűjteménye, beleértve a felhasználói követelményeket, a felhasználói felület követelményeit, az üzleti követelményeket, látásmátrix típus műszaki követelményeket, a funkcionális követelményeket, a nem funkcionális követelményeket és egyebeket.

Korábban, amikor a szoftverprojektek sokkal kisebbek voltak, és a fejlesztési ciklusok sokkal hosszabbak voltak, a követési követelmények közel sem voltak akkora látásmátrix típus, mint manapság.

Pontosan meghatározott követelményrendszer nélkül a szoftverprojekteknek nagyon nagy a meghibásodásuk kockázata, ezért kiemelkedő fontosságú, hogy megbízható módszer álljon rendelkezésre a követelmények nyomon követésére a koncepciótól kezdve, a specifikáción és a fejlesztésen át, egészen a telepítésig. Mi az RTM? A követelménykövetési mátrix RTM magyarázatához először a követelménykövetési nyomon követhetőségről kell beszélnünk. Az IEEE Rendszerek és Szoftvertechnikai Szókincs meghatározza, hogy képesek leírni és követni a követelmények életét előre és hátra egyaránt.

Mint ilyen, a Követelmények nyomon követhetősége lehetővé teszi számunkra, hogy azonosítsuk a követelmény forrását, valamint az életciklus összes többi műtermékét, például teszteket, felhasználási eseteket és projekttervezést. Ezen összetett linkek egyértelmű dokumentálásához a Követelmények nyomon követhetőségi mátrix nevű dokumentumot használják, amely pontosan feltérképezi a követelmények, a tesztesetek és a hibák közötti összefüggéseket.

Számítógépes látás előadás anyagok

Egy átgondolt RTM segítségével könnyen elvégezhető a nyomon követhetőség grafikus elemzése, és a megfelelő tesztesetek validálásával ellenőrizhető, hogy minden követelmény teljesül-e. Különböző típusú RTM Az RTM-eket néha három altípusra osztják: Előzetes nyomonkövethetőségű RTM-ek: A mátrix célja annak biztosítása, hogy a projekt a kívánt irányba haladjon, feltérképezve a tesztesetek követelményeit. Visszafelé követhető RTM-ek: A mátrix látásmátrix típus annak biztosítása, hogy a projekt jó úton haladjon, és az eredeti hatókör változatlan marad.

Kétirányú nyomon követhetőségű RTM-ek: Ez a látásmátrix típus magában foglalja látásmátrix típus az előre, mind a vissza nyomon követhetőséget, biztosítva, hogy az összes meghatározott követelménynek megfelelő vizsgálati esete legyen, és fordítva.

Hogyan lehet minimalizálni a kárt

Követelmények Nyomon követhetőségi mátrix példa Korábban az RTM-eket többnyire táblázatkezelő szoftveralkalmazásokkal hozták létre, mint például a Microsoft Excel vagy a LibreOffice Calc, a követelményeket a felső sorban helyezték el, a teszteseteket pedig az látásmátrix típus oszlopban.

Ez a kézi megközelítés jól működik, ha csak néhány követelmény és teszteset van vágányde a nagyobb projekteknél rendkívül időigényes és unalmas.

Az eredmények a következők voltak: a körömgomba elmúlik, a könyök körüli bőr sötét színe normálfehér lett, a lábam látásmátrix típus izzadt, az arcom megtisztult pattanások esetén a menstruáció fájdalom nélkül zajlik le. Anyám hallgatta a mátrixot gyermekkori fotóján, ősz hajának egy része elsötétült, a ráncok halványulni kezdtek. Folytatjuk a mátrix hallgatását, és továbbra is még nagyobb eredményeket érünk el. A A Ez év januárjában kezdtem el dolgozni a programmal.

Ezenkívül a táblázatos szoftveralkalmazásokkal létrehozott RTM-eket nehéz fenntartani, ami további terhet jelent a már elfoglalt fejlesztők számára. Szerencsére átfogó követelménykezelő eszközök mint például a Visure Requirements, könnyedén előállíthat részletes RTM-eket, amelyek mind az oszlop- mind a sorfejlécekben jelenítik meg az elemeket, és mindegyik cella jelzi, hogy a megfelelő oszlopban és sorban lévő elemek nyomon követhetők-e vagy a fluoreszcens hatás a látásra, és adott esetben a nyomvonal irányát.

IPS mátrixok.

Követelmények A Visure-ből automatikusan létrehozott nyomonkövethetőségi mátrix A fenti kép egy példát mutat a Visure Requirements által generált RTM-re. Amint láthatja, az RTM magában foglalja a termékkövetelményeket, a rendszerkövetelményeket, az alkatrészekre vonatkozó követelményeket, a kockázatokat és látásmátrix típus teszteket, de a Visure Requirements felhasználók választhatják, hogy mit is akarnak pontosan látásmátrix típus.

Miért kell követnünk a követelményeket?

látásmátrix típus

A követelmények és a kapcsolódó tesztesetek egyszerű nyomon követésének képessége csak a látás szemének vörössége ok, amiért az RTM-ek nélkülözhetetlenek a szoftverfejlesztésben.

Az RTM egy pillanatnyi ütemterv elkészítésével jelentősen csökkenti az alapos elvégzéshez szükséges erőfeszítéseket hatástanulmány és azonosítsa a változás lehetséges következményeit, vagy becsülje meg, mit kell módosítani a változás megvalósításához.

Az RTM-ek felhatalmazzák a tesztvezetőket arra, hogy jobban és hatékonyabban optimalizálják a szükséges tesztelés mennyiségét, kiküszöbölve a párhuzamosságot és a szivárgást. Amikor a tesztmenedzserek látásmátrix típus nyomon követhetik a teszt teljes végrehajtásának állapotát, és azonosíthatják azokat látásmátrix típus teszteseteket, amelyeket frissíteni kell egy követelmény megváltozása esetén, akkor kevesebb idő alatt többet tudnak teljesíteni, ami az egész csapat számára előnyös.

látásmátrix típus

A részletes RTM birtoklása szintén fontos a dokumentálás és az auditálás terén. Ha a teszteseteket a követelményekhez kapcsolják, látásmátrix típus a teljes nyomon követhetőség egyszerű kattintássá válik - ezt garantálja, hogy a projekt minden tagja és érdekeltje értékelni fogja.

Mi az RTM?

A látásmátrix típus nyomon követhetőségi mátrixának létrehozásának folyamatát a cél kitűzésével kell kezdeni, hogy meghatározza, hogy az RTM mit kell nyújtania. Mint korábban kifejtettük, az RTM-nek különböző típusai vannak, és fontos, hogy a megfelelő információkat gyűjtsük össze a megfelelő mátrixhoz.

A következő lépés a követelmények nyomon követése. Manapság a követelmények nyomon követése a követelmények nyomon követhetőségének eszközével történik, mint például a Visure Solutions. A követelmények nyomon követhetőségének eszközei megkönnyítik a követelmények összegyűjtését MS WordAz MS Excel, a ReqIF és más források kezelik az életciklus különböző szakaszaiban bekövetkezett változásokat, és meghatározzák többek között, hogy mely követelményeket tesztelték és nem.

látásmátrix típus

A teljes követelményfolyamat szerves támogatására tervezett Visure Requirements egy korszerű követelmény-kezelő szoftver eszköz, amely testreszabhatóságával és egyszerű használatával tűnik ki. A Visure Requirements számos RTM jelentést tartalmaz, amelyek testreszabhatók és előállíthatók néhány kattintással.

Statikus látás 7 1.

A Visure Requirements által generált tipikus RTM tartalmazza a termék követelményeit, a rendszerkövetelményeket, az alkatrészekre vonatkozó követelményeket, kockázatokat és teszteket. A teljes követelményfolyamat egyetlen eszközzel történő kezelése megkönnyíti az érdekelt felek megértését, követését és részvételét, és segít abban is, hogy az összegyűjtött követelmények valóban meghatározzák a felhasználók által megkövetelt rendszert.

látásmátrix típus

Legfőbb előnye a láthatóság, amelyet az egész csapat számára nyújt, és egyértelmű követési tervet kínál mindenkinek. A modern követelménykövető eszközök, például a Visure Requirements, jelentősen leegyszerűsítik az RTM létrehozásának és fenntartásának folyamatát azáltal, hogy egyetlen környezetet mutatnak be a kockázatkezeléshez, a tesztkezeléshez, a problémák és hibák nyomon követéséhez, valamint a változáskezeléshez.