Hogyan lesz valakiből légiutas-kísérő? - Dívány

Stewardess látás

Milanovich Domi Rémálom az építkezés?

Légi kísérő képzési lehetőségek

Hogyan zajlik az interjú? És mennyire kemény maga a tanfolyam? Most minden kérdésedre választ kaphatsz! Kovács Ivettről nem túlzás azt állítani, hogy a szenvedélye a repülés.

A budapesti lány egy nyári munka keretében kezdett stewardess látás reptéren dolgozni, ami végérvényesen megpecsételte sorsát. Miután szuvenírbolti eladóként, hostessként és földiutas-kiszolgálóként is kipróbálta magát, elhatározta, hogy még magasabbra tör.

Légiutas-kísérők légiutas-kísérők. Stewardess szakma (légiutas-kísérő)

Ma már mint vezető légiutas-kísérő keresi kenyerét, ő a Wizz Air budapesti bázisának egyik nagykövete, így népszerűsíti hivatását. A Dívány a légitársaság budapesti képzési központjában találkozott vele, ahol alaposan kifaggattuk a tapasztalatairól. Marketingesből légiutas-kísérő? Mégis, miért?

stewardess látás hogyan javíthatja a látását 50 után

Ivett főiskolás korában kötött ki a reptéren, ahol eleinte VIP utasokat segített át a biztonsági ellenőrzés viszontagságain, majd másfél éven át földiutas-kiszolgáló volt. Annyira megszerettem a repülőtér atmoszféráját, hogy nem is volt más gondolat a fejemben. Ivett rájött, hogy az irodai robotolás egész egyszerűen nem neki való.

stewardess látás állítsd vissza magadnak a látást

Amikor lediplomázott, már nem is a szakmájában keresett munkát, inkább jelentkezett a Wizz Airhez légiutas-kísérőnek. Ivett le sem tagadhatná, hogy imádja a munkáját Ruzsovics Dorina Mi kell a jelentkezéshez? Milyen az interjú?

Elég kemény, de hát a munka sem hétköznapi.

stewardess látás a látás romlott mi a probléma

Ivett szerint, ha valaki megfelel a fenti stewardess látás, a havi rendszerességgel meghirdetett nyílt nap a következő lépés. Ez egy prezentációval kezdődik, melynek révén az érdeklődők a cég mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek. Maga a felvételi procedúra négy körből, egy rövid bemutatkozásból, stewardess látás szituációs és csoportos feladatból, majd egy mélyinterjúból áll.

Itt minden körben ki lehet esni, ám ha elsőre nem is jön össze valami, akkor sincs értelme kétségbe esni, 3 hónap után ugyanis újra lehet próbálkozni.

stewardess látás jó vizuális teljesítmény

Ha a jelentkező mind a négy kört teljesíti, a képzés megkezdéséhez már csak egy erkölcsi bizonyítvány, illetve egy orvosi engedély szükséges. Az utóbbiról azt érdemes tudni, hogy a vizsgálaton vannak bizonyos kizáró tényezők hallás- és látáskárosodás, gerincferdülés stewardess látás, és a delfinlátásról engedélyt ötévente meg kell újítani.

  • stewardess - Egészségügyi követelmények
  • Reggel csökken a látás
  • Ha lézeres szemműtétem volt attól még lehetek stewardess?

A 6 hetes képzésen mindenre felkészítenek Ruzsovics Dorina Mi történik a képzésen? A hathetes, intenzív képzés a konfliktuskezeléstől a fedélzeti árusításon keresztül egészen az önvédelmi oktatásig számos ismeretet foglal magában. A tanfolyam legmenőbb része egyértelműen az a szimulátor, ami a vészhelyzeti eljárások elsajátítását szolgálja.

stewardess látás látásvizsgálat 5 sor

Az elrendezése pontosan olyan, mint egy igazi repülőgépé, csak ablakaiban monitorok szimulálják a különböző stewardess látás, az első és hátsó ajtajához pedig egy-egy felfújható csúszda van rögzítve. Amikor megláttam, az volt az első gondolatom, stewardess látás milyen szuper lenne lecsúszni rajtuk. A két gyakorlati nap során az esetleges vészhelyzetekre készítenek fel — tette egyértelművé Ivett, aki szerint a képzést sűrű tesztírások tarkítják, a végén pedig hatósági és ami százról egyre javítja a látást vizsgát kell tenni.

A légiutas -kísérővel vagy légiutas -kísérővel kapcsolatos fő követelmények

Ebben a szupermodern szimulátorban gyakorolják a vészhelyzeteket Ruzsovics Dorina Ha minden jól megy, a tanuló egy hónap múlva kaphatja meg a munka betöltéséhez szükséges engedélyeket, majd napon át oktatói felügyelettel kezdhet dolgozni.

Ezután újabb vizsga következik, melynek sikere esetén már önállóan természetesen a többi kollégával együtt is repülhet. Milyen az élet légiutas-kísérőként? Amennyiben nem viszolyogsz a repüléstől, szereted a pörgést, és el tudod fogadni, hogy bioritmusod gyakorlatilag nincs, egészen kellemes!

2 Reply to “Hogyan lehet légiutas-kísérő, ha rossz látás?”

Az elején még nem tudod, mire vállalkozol, de hamar kiderül, hogy valaki bírja-e. Lehet, hogy egyik nap hajnali háromkor kelsz, aztán a következő napon hajnali háromra érsz haza.

stewardess látás hogyan vonhatja el a látását

Ivettnek ennek ellenére esze ágában sincs panaszkodni, hiszen imádja, amit csinál. Ha egy hétig nem dolgozik, már azt várja, mikor léphet újra a fedélzetre. A repülés addiktív.